Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Brak = Brak'

HNS podržao Pride: 'To je borba protiv nasilja'

Ivan Vrdoljak
Robert Anić/PIXSELL
14.06.2013.
u 14:22

- Smatram da je gay pride oblik borbe za građanska prava i to ne samo gay populacije - poručio je potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Hrvatska narodna stranka i ove godine će podržati zagrebački Gay Pride. U priopćenju naslovljenom \"Brak = Brak\"napisali su da u Povorci ponosa sutra biti njihovi saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković.

Gradsku organizaciju HNS-a Grada Zagreba predstavljat će njen potpredsjednik i vijećnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, a povorci će se u znak podrške pridružiti i predstavnici Mladih HNS-a. Ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je u svojoj poruci podrške Gay Prideu istaknuo da HNS oduvijek kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti ističe \"borbu za građansku jednakost i borbu protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila\".

- Sudjelovanjem u povorkama ponosa dajemo svoj doprinos borbi protiv diskriminacije ljudi, borbi za donošenje i provedbu antidiskriminacijskih zakona te borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja. Smatram da je gay pride oblik borbe za građanska prava i to ne samo gay populacije, jer govori o tome da svatko ima pravo na slobodu izbora životnog stila i ravnopravnost bez obzira na izbor, etničku pripadnost, rasu i političku ili vjersku orijentaciju - poručio je Vrdoljak, piše u priopćenju HNS-a.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je prošlog tjedna bila u povorci na splitskom Prideu.

>>Napali voditelja Split Pridea: Vikali su da će me ubiti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije